MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Okulumuzun Bahçesinde Yetiştirdiğimiz Patateslerle Lezzetli Bir Şenlik Düzenlendi

Okulumuzun bahçesinde tarım dersi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz, patates yetiştirme deneyimine keyifli bir şekilde tanık oldu. Patates ekmekten hasat etmeye, ardından da onları lezzetli yiyeceklere dönüştürmek için bir araya gelerek, güzel bir şenlik düzenledik.

Patateslerin büyümesiyle birlikte öğrencilerimiz, sabırla ve merakla gelişimlerini takip ettiler. Patates yetiştiriciliğini deneyimleme şansı yakalayan öğrencilerimiz, toprağı kazarak ve bitkileri sulayarak doğal süreci öğrendiler. Bu süre zarfında, patateslerin nasıl beslendiğini ve büyüdüğünü öğrenmenin yanı sıra, çalışma arkadaşlığı ve sorumluluk bilincini de pekiştirdiler.

Hasat zamanı geldiğinde, bahçe bir coşku ve heyecan kaynağına dönüştü. Öğrenciler, elleriyle patatesleri toplayarak hasat etme deneyimini yaşadılar. Topladıkları patatesler, okulumuzun mutfağında bir dönüşüm sürecine girdi.

Okulumuzun, öğrencilerin yetiştirdiği patatesleri kullanarak sıkma ve börek yapma fikrini ortaya çıktı02-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-202302-06-2023. Bu fikir, hem öğrencileri hem de öğretmenleri heyecanlandırdı. Birlikte çalışarak, patatesleri temizleyip dilimleyen öğrenciler, börek hamurunu yoğurdu. Ardından, okulumuzun mutfağında muhteşem bir işbirliği sergileyerek, sıkma ve börek yapımına geçildi.

Öğrenciler, kendi emeklerinin meyvelerini tatma şansına sahip oldular. Okulumuzun yemekhanesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenci ve öğretmenlerimiz bir araya gelerek, birbirleriyle sohbet edip güzel anılar biriktirdiler. Kokusuyla etrafa yayılan taze börekler ve sıkma, herkesin iştahını kabarttı. Patateslerin doğallığı ve tazeliğiyle hazırlanan yiyecekler, hem damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı hem de ekim sürecine katılan herkesi gururlandırdı.

Okulumuzun bahçesinde gerçekleştirilen tarım faaliyetleri, öğrencilerimize doğayla olan bağlarını güçlendirmeleri ve tarıma dair değerli deneyimler kazanmaları açısından büyük bir önemi vardı. Aynı zamanda, takım çalışması, sorumluluk alma ve birlikte hareket etme gibi becerilerin gelişimine de katkı sağladı.

Bu güzel etkinlikle, öğrencilerimiz doğayla iç içe olmanın, toprağa dokunmanın ve emeğin değerini daha iyi anladılar. Okulumuzun bahçesinde yetiştirdiğimiz patateslerle düzenlenen lezzetli şenlik, bir arada olmanın keyfini çıkaran herkes için unutulmaz bir deneyim oldu.

Yayın: 02.06.2023 - Güncelleme: 02.06.2023 12:10 - Görüntülenme: 125